18 december 2011

Kakfat av tallrikar



Dukade upp lite eftermiddagsfika idag på kakfatet som jag pysslade ihop av loppisfynd förra helgen.


Tryfflarna av mörk choklad är lättare att både äta och hantera om de läggs i små knäckformar.

Kakorna stansades ut av en frusen kladdkaka, och blev här istället små munsbitar som var precis lagom till en kopp eftermiddagste. Receptet på kladdkaka är detsamma som jag använt i över 25 år och som fortfarane är BÄST:

200 gr margarin
200 gr mörk blockchoklad
4 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

Ugn: 225 grader

Smält blockchoklad och margarin på svag värme och låt svalna något.

Vispa ägg och socker, tillsätt chokladblandningen och till slut mjölet som blandats med bakpulvret. Häll i smord och bröad springform och grädda i 12-14 minuter. Kakan ska precis stelna i kanterna när den tas ut, och ska vara "dallrig" i mitten. Förvara i kylskåp och servera med grädde och eventuellt lite hallon eller annan frukt.

Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar